RU LV EN

Kukurūzas cāļa cepetis ar kazas sieru, dzērveņu glazūru un vīģēm

Pusdienu galds tikko kļuva daudz interesantāks - pagatavo kukurūzas cāļa cepeti ar kazas sieru, vīģēm un dzērveņu glazūru.

1) CĀĻA CEPETIS
Sastāvdaļas:
• kukurūzas cālis 350g;
• dzērveņu sīrups 500g;
• 77,7 vīģu smēriņš 50g;
• mīksts kazas siers 80g;
• timiāns (svaigas lapiņas) 5g;
• olīveļļa 20g;
• sāls 30g;
• pipari 2g.
Pagatavošana:
Dzērveņu sīrupu novāra katliņā līdz tas reducējas līdz 1/3 un atdzesē. Cāli kārtīgi ierīvē ar sāli un atstāj uz pusstundu, lai tas izspiež visu lieko šķidrumu. Tad to piepilda ar vīģu smēriņā, kazas siera un timiāna pildījumu. Lai pildījums nekristu ārā, ar diega vai kociņa palīdzību aizver ciet vēderu. Cep 40 minūtes 180 grādos. Gatavo cepeti glazē ar dzērveņu glazūru. Vēlams atkārtot glazēšanu 5 reizes līdz izcilam rezultātam, starp katru glazēšanas reizi ieturot pāris minūšu pauzi, lai katra iepriekšēja kārta nožūst.

2) PIEDEVAS:
• mini Burkāni 70g;
• Edemame pupiņas (blanšētas) 100g;
• zirņu dīgsti 20g.
Pagatavošana:
Pupiņas noblanšē 30 sekundes karstā ūdenī. Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem un cep burkānus 5 minutes ar timiānu un oliveļļu. Zaļumus pasniedz svaigus.

Saistītie produkti