RU LV EN

Kārtainās mīklas tarte ar brūkleņu ievārījumu

3–4 loksnes kārtainās bezrauga mīklas;
5 sīpoli pusripās;
4 timiāna zariņu lapas;
60 g sviesta;
100 g brūkleņu ievārījuma;
50 ml balzamiko krēma;
sāls, pipari;
100 g mīksta, sadrupināta kazas siera;
20 ml eļļas;
60 g rukolas;
50 g brūkleņu ievārījuma.

Tartes formā klāj kārtaino mīklu, pamatni sadursta ar dakšu un 15 min cep 190 °C.

Pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu, sīpolu, timiānu, garšvielas un maisot cep uz vidējas liesmas 15 min. Pievieno balzamiko un brūkleņu ievārījumu un uzkarsē.

Masu lej uz mīklas, pāri liek kazas sieru un cep vēl 10 min. Rotā ar rukolu un brūkleņu ievārījumu, pārkaisa piparus un ceļ galdā siltu vai atdzesētu.

Saistītie produkti