RU LV EN

Biezās ribiņas ar “Pūre” apelsīnu-jāņogu smēriņa glazūru

1 gabals biezu cūkgaļas ribiņu;
1-2 tējk. rupjā sāls;
1 tējk. svaigi maltu melno piparu;
1 tējk. paprikas pulvera;
1/2 tējk. kajennas piparu;
100 grami jāņogu-apelsīnu smēriņa;
100 grami "Pūre" kečupa;
1/2 tējk. kajennas piparu;
1 tējk. šķidro dūmu (pēc izvēles).

Ribiņas apber un iesmērē ar garšvielām. Lai process būtu vienkāršāks, minētās sāls, piparu, paprikas pulvera un kajenas piparu proporcijas var sajaukt vienā trauciņā.
Foliju liek divās kārtās, uz tā uzliek ribiņas un rūpīgi ietin.

Pēc tam liek iepriekš sakarsētā krāsnī 160 °C un cep aptuveni divarpus stundas, līdz ribiņas ir mīkstas un viegli atdalās no kauliem.
Kad tas izdarīts, ribiņas izņem no krāsns, atdzesē vismaz 15 min.

Sajauc visas glazūrai paredzētās sastāvdaļas.

Ribiņas sagriež, pārgriežot starp kauliem un bagātīgi apsmērē ar glazūru.
Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 250 °C grila režīmā un cep vēl 8-10 min, līdz glazūra apcepusies un burbuļo.

Ribiņas pasniedz karstas.

Saistītie produkti